BalanzBlog

Welkom op onze BalanzBlog! In onze blog leest u interessante artikelen over huidverbetering, pedicure en visagie en weetjes over onze praktijk.

Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? Laat het ons dan weten, wie weet schrijven wij er dan een leuke blog over. Veel leesplezier!

BalanzBlog#3: Smeer en geniet

JAAAAA! De zon schijnt

En niet alleen schijnt de zon, ook de temperatuur is sinds deze week genieten! Na al die maanden van kou, regen en storm hebben we al die zonnestralen ook gewoon verdiend. En nee, we kunnen nu niet op overvolle terrasjes zitten met ons biertje/wijntje/colaatje/vul in naar eigen wens, maar die straling vanuit de ruimte doet ons allemaal gewoon goed! En nu we verder toch niets anders te doen hebben dan rondhangen in onze tuin (met uitzondering van al die toppers die ons land momenteel draaiende houden!) is een rood huidje snel gecreëerd. Want die zon is nu nog niet zo sterk toch?? En anders moet ik helemaal naar boven lopen om die fles zonnebrandcrème tevoorschijn te toveren (zucht)… als ik er überhaupt nog eentje heb staan… en ik heb al helemaal geen zin om naar het Kruidvat te fietsen dus… Allemaal smeerontwijkende smoesjes natuurlijk!

Ja, maar rood wordt vanzelf bruin toch?? Nééééé.. gewoon nee! Dus: hoe graag je ook die vitamientjes D wil aanmaken, doe het wel met de nodige zonbescherming. Dat zorgt namelijk voor een gelukkige HUID, een gelukkige JIJ (want een geïrriteerde huid is gewoon niet fijn!) en een gelukkige WIJ, want wij worden sowieso blij van mensen die hun huidje lekker verzorgen.

Voor extra overtuiging even een aantal UV-feitjes op een rijtje:

  • De zon is DE hoofdoorzaak van huidveroudering!

  • Als je huid onbeschermd wordt blootgesteld aan de zon, dan kan UV-straling extra diep in de huid doordringen. Gevolg: beschadiging van de huid en het DNA.

  • Het collageen in de huid kan een flinke tik krijgen door UV-straling. De kwaliteit van het collageen vermindert aanzienlijk, waardoor de huid vroegtijdig haar elasticiteit verliest. Gevolg: verslapping en rimpeltjes.

  • UV-straling zorgt ervoor dat belangrijke vetten in de huid sneller uitgeput raken. Gevolg: een droge schilferige huid die sneller tekent.

  • UV-straling heeft een negatief effect op de pigmentcellen, waardoor ze een beetje overenthousiast kunnen raken. Gevolg: extra aanmaak van pigment in de huid.

  • UV-straling zorgt ervoor dat de huid kan verbranden, rood wordt en geïrriteerd raakt. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter de schade. Gevolg: potentiële huidkanker.

  • Roodheid = irritatie = zonschade!

Ook belangrijk: zorg ervoor dat je elke 2 à 3 uur bijsmeert. Alleen 's morgens een zonnefactor aanbrengen heeft onder aan de streep nog steeds geen zin. Dus zorg ervoor dat de tube zonnefactor dit paasweekend naast je staat. Dan kan het grote genieten beginnen!

SMEER en GENIET (in die volgorde graag)